Do produkcji makaronu używana jest wyłącznie mąka orkiszowa najlepszej prastarej odmiany Obelkulmer Rotkorn, rekomendowanej przez św. Hildegardę z Bingen.
Mąka wytwarzana jest z ziarna orkiszowego uprawianego w Polsce, które dostarcza Instytut św. Hildegardy i spełniającego restrykcyjne wymagania upraw ekologicznych.
Makaron jest w pełni naturalny, wolny od konserwantów i zgodny z naukami św. Hildegardy.
Skład: mąka orkiszowa ekologiczna, woda
Zawiera gluten.
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 343 kcal / 1452 kJ |
Tłuszcze | 1,58 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,24 g |
Węglowodany | 65,5 g |
- w tym cukry | 0,2 g |
Błonnik | 3,6 g |
Białko | 14,8 g |
Sól | 0,0 g |
Produkt ekologiczny o nr certyfikatu: PL-EKO 01
Produkt pakowany próżniowo.
Najlepiej spożyć przed: data stempla na opakowaniu.