Koper włoski (łac. Foeniculum vulgare) zawiera olejki eteryczne, które łagodzą skurcze, usuwają śluzy i oczyszczają jelita z gazów. Ma także właściwości antyseptyczne, dzięki czemu zapobiega rozwojowi bakterii. Koper włoski zalecany jest we wszystkich formach: jako herbatka, warzywo lub tabletki.
Składniki: owoc kopru włoskiego z kontrolowanych upraw ekologicznych - AT-BIO-402.
Herbatka z kopru: 1 łyżkę ziaren kopru zalać szklanką wrzątku i parzyć pod przykryciem około 15 minut.
Chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Hildegard GmbH St Posch, A-4880 Georgen St am Weinberg 23, Austria
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., ul. Lektykarska 11, 01-687 Warszawa
Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.