Liście jeżyny i ziele hyzopu wspomagają pracę układu oddechowego. Spożywanie liści jeżyn wspomaga poziom glukozy we krwi. Hyzop przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu kostnego. Ziele lebiodki przyczynia się do prawidłowej pracy wątroby. Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu krwionośnego. Wykazuje działanie antyoksydacyjne. Przyczynia się do prawidłowego przebiegu procesów trawiennych.
Produkt zawiera wino, miód i zioła.
Skład: wino*, miód pszczeli*, korzeń bertramu (Anacyclus pyrethrum), liście jeżyn (Rubus fruticosus)*, ziele hyzopu (Hyssopus officinalis)*, ziele lebiodki pospolitej (Organum vulgare)*.
(*) Składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych z Austrii (kbA).
Numer certyfikatu BIO: AT-BIO-402;
Nr jednostki certyfikującej: AT-O-02-BIO
Sposób użycia: Zaleca się spożywać 65 ml 3 razy dziennie. Bezpośrednio po odmierzeniu lub po uprzednim rozcieńczeniu w wodzie.
Osad wytrącający się na dnie butelki wynika ze składu produktu i nie stanowi jego wady. Przed użyciem wstrząsnąć.
Zawartość składników w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu (195ml)*: wino 16,25 ml, bertram (korzeń) 890 mg, jeżyna (liść) 670 mg, hyzop (ziele) 440 mg, lebiodka (ziele) 220 mg.
(*) nie określono zalecanego dziennego spożycia.
Suplement diety nie może stanowić zamiennika zróżnicowanej diety. Nie przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu. Zdrowy styl życia, w tym zrównoważony sposób żywienia stanowią podstawę zachowania dobrego stanu zdrowia. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci i kobiet w ciąży oraz kobiet karmiących piersią
Zaw. alk. 9,3 % obj., masa netto: 500 ml
Produkt zawiera alkohol, po przyjęciu preparatu nie należy podejmować prowadzenia pojazdów.
Producent: Hildegard GmbH St Posch, A-4880 Georgen St am Weinberg, Austria,
Dystrybutor: Sunvita Sp. z. o.o., ul. Conrada 30, 01-922 Warszawa
Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.