Mięta polej (łac. Mentha Pulegium) jak przystało na miętę wspomaga trawienie, łagodzi zgagę, czy problemy z odbijaniem się potraw. Pomocna w stanach zapalnych żołądka, pęcherza czy jelita grubego. Daje uczucie ulgi po spożyciu zbyt obfitego posiłku. Wg św. Hildegardy ma ona moc 15 ziół.
Składniki: liść mięty polej.
Sposób użycia: Dodawać 1-3 szczypty do posiłków. Przy intensywnym zapachu ciała spożywać przez 3 miesiące łyżkę miodu z miętą polej przed obiadem i kolacją.
Chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Hildegard GmbH St Posch, A-4880 Georgen St am Weinberg 23, Austria
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., ul. Lektykarska 11, 01-687 Warszawa
Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.