Hyzop (łac. Hyssopus officinalis) jest przyprawą „na dobre samopoczucie”, pomocną na smutek, melancholię, depresję. Poleca się go również wspomagająco przy dolegliwościach wątroby i płuc, czy przy uciążliwym kaszlu oraz do oczyszczania krwi.
Składniki: ziele hyzopu mielone z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób użycia: 1-3 szczypty stosuje się jako dodatek do gotowania drobiu, zup, sosów, twarogu, dań warzywnych, którym nadaje aromatycznej ostrości. Powinno się gotować wyłącznie z daniem.
Producent: Hildegard GmbH St Posch, A-4880 Georgen St am Weinberg 23, Austria
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., ul. Lektykarska 11, 01-687 Warszawa
Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.