Cynamon (łac. Cinnamomum zeylanicum) to przyprawa kuchenna pomocna przy zaburzeniach przemiany materii, czy zaburzeniach regulacji hormonalnej. Korzystnie wpływa na trawienie i oddychanie, związki zawarte w tej przyprawie mają działanie antyseptyczne i grzybobójcze.
Najlepszym spośród cynamonów jest cynamon cejloński - zwany cynamonem prawdziwym. Ma on najniższą zawartość kumaryny, szczególnie w porównaniu z jego tańsza wersją, czyli cynamonem kasja, który tej kumaryny posiada znacznie więcej.
Składniki: cynamon mielony z kontrolowanych upraw ekologicznych AT-BIO-402
Chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Hildegard GmbH St Posch, A-4880 Georgen St am Weinberg 23, Austria
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., ul. Lektykarska 11, 01-687 Warszawa
Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.