


Ekologiczny jajeczny makaron orkiszowy SUNVITA to produkt polski, przygotowywany w małej lokalnej manufakturze, gdzie mamy wpływ na każdy aspekt procesu produkcji i doboru składników. Do produkcji makaronu używana jest wyłącznie mąka orkiszowa najlepszej prastarej odmiany Obelkulmer Rotkorn, rekomendowanej przez św. Hildegardę z Bingen oraz jaja pochodzące od szczęśliwych kur z ekologicznych gospodarstw.
Mąka wytwarzana jest z orkiszu uprawianego w Polsce i spełniającego restrykcyjne wymagania upraw ekologicznych.
Makaron jest w pełni naturalny, wolny od konserwantów i zgodny z naukami św. Hildegardy.
Skład: mąka orkiszowa ekologiczna, jaja kurze ekologiczne, woda
Zawiera gluten oraz jaja kurze.
| Wartość odżywcza | w 100 g |
| Wartość energetyczna | 375 kcal / 1579 kJ |
| Tłuszcze | 4,3 g |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
| Węglowodany | 70,4 g |
| - w tym cukry | 0,9 g |
| Błonnik | 2,9 g |
| Białko | 15 g |
| Sól | 0,01 g |
Produkt ekologiczny o nr certyfikatu: PL-EKO 01
Produkt pakowany próżniowo (ważność do spożycia: 12 miesięcy).