Hildegardowym sposobem na biegunki jest mieszanka kminu rzymskiego i pieprzu. Jej spożywanie jest pomocne również w przypadku występowania krwawych stolców. Można ją stosować długoterminowo także w chorobie Leśniowskiego- Crohna.
Składniki: kmin rzymski 85%, pieprz biały 15%.
Chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób użycia: 2 czubki noża mieszanki spożywać z żółtkiem. Przy zwyczajnej biegunce wystarczy raz, w ciężkich przypadkach 2-3 razy dziennie. Przy ciężkich schorzeniach jelit warto stosować nawet kilka tygodni a nawet miesięcy 1-2 razy dziennie.
Przygotowanie: dwa świeże żółtka ubić na pianę, dodać mieszankę, a następnie podsmażyć. Najlepiej spożywać na kawałku chleba orkiszowego 2 razy dziennie w zależności od nasilenia biegunki.
Producent: Hildegard GmbH St Posch, A-4880 Georgen St am Weinberg 23, Austria
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., Al. Prymasa Tysiąclecia 46 lok.202, 01-242 Warszawa
Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.