Otręby orkiszowe to grubo rozdrobnione warstwy zewnętrzne ziarna. Dzięki wysokiej zawartości błonnika i minerałów służą jako środek regulujący trawienie aby uzyskać potrawy bogate w błonnik, zaleca się dodawani otrębów według uznania.
Polecane jako dodatek do sałatek, surówek, panierek, wypieków i posypywania potraw.
Składniki: otręby orkiszowe. Produkt zawiera gluten.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Producent: Stadtmühle Geisingen, Mühlenweg 11, 78187 Geisingen, Niemcy
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., Al. Prymasa Tysiąclecia 46 lok.202, 01-242 Warszawa
Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn