Makaron orkiszowy zacierki wykorzystywany jest przede wszystkim do zup.
Skład: grysik orkiszowy, świeże jaja (zawartość jaj 26%). Produkt zawiera gluten.
Kraj pochodzenia: Niemcy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g produktu: | |
Energia | 1546kJ/365 kcal |
Tłuszcze | 4,0g |
Węglowodany | 67,0g |
Błonnik | 3,1g |
Białko | 14,0g |
Sól | 0,13g |
Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn
Producent: Stadtmühle Geisingen, Mühlenweg 11, 78187 Geisingen, Niemcy
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., Al. Prymasa Tysiąclecia 46 lok.202, 01-242 Warszawa