Makaron orkiszowo-kasztanowy to świetna alternatywa dla makaronu pszennego, polecana szczególnie osobom źle tolerującym gluten pszenny, czy skarżącym się na wrażliwy żołądek lub wątrobę. Zawiera dwa produkty wyjątkowo cenione przez św. Hildegardę. Ma słodkawy smak.
Skład: mąka orkiszowa, mąka kasztanowa, jaja (30%), sól. Produkty zawiera gluten.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g | |
Energia | 1559kj/372kcal |
Tłuszcz | 5,3g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3g |
Węglowodany | 67g |
- w tym cukier | 8,9g |
Białko | 16g |
Sól | 0,67g |
Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Odmiana orkiszu: Frankenkorn
Producent: Stadtmühle Geisingen, Mühlenweg 11, 78187 Geisingen, Niemcy
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., Al. Prymasa Tysiąclecia 46 lok.202, 01-242 Warszawa