Ceny:


Ceny i stany są widoczne po zalogowaniu
Dane:


Symbol
241
Kod kreskowy
4033425103014
Jednostka podstawowa
szt.
Waga
1.01kg
Opis:


Mąka pełnoziarnista /typ 1800/ ze zboża, które św. Hildegarda wskazywała jako najzdrowsze, w pełni odżywcze, regenerujące cały organizm. Pochodzi z mieszanki prastarych odmian. Stosowana jest do produkcji wszystkich rodzajów pieczywa.


Kraj pochodzenia:
 Niemcy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkt zawiera gluten.


Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.

Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn


Typy mąk

Typy mąk (oznaczone numerami) oznaczają stopień zmielenia ziarna (miałkości maki).

Mąki białe, najdrobniejszego przemiału, tzw. biszkoptowe   typ 200, 300, 400
Mąki białe, średniego przemiału, tzw. uniwersalne              typ 500, 600, 700 
Mąki białe, grubego przemiału, tzw. chlebowe               typ 1000, 1100, 1300
Mąki ciemne, grubego przemiału, tzw. pełnoziarniste     typ 1500, 2000

*Im grubszy przemiał, tym więcej zachowanych wartości odżywczych, zawartych w łusce ziarna.

 

Producent: Stadtmühle Geisingen, Mühlenweg 11, 78187 Geisingen, Niemcy

Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., Al. Prymasa Tysiąclecia 46 lok.202, 01-242 Warszawa 

© SolEx B2B