Ceny:


Ceny i stany są widoczne po zalogowaniu
Dane:


Symbol
238
Kod kreskowy
238
Jednostka podstawowa
szt.
Waga
1.01kg
Opis:


Jest to mąka pełnoziarnista zmielona na puder. Ponieważ cząstki łupin zmielone są tu bardzo drobno, produkt ten jest dobrze tolerowany przez osoby z dolegliwościami jelit/żołądka oraz przez małe dzieci. Stosowany jest w produkcji żywności dla dzieci (pokarm w butelkach, kaszki/kleiki) i wszystkich rodzajów pieczywa.


Kraj pochodzenia:
 Niemcy.

Produkt zawiera gluten.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.

Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn

Typy mąk

Typy mąk (oznaczone numerami) oznaczają stopień zmielenia ziarna (miałkości maki).

Mąki białe, najdrobniejszego przemiału, tzw. biszkoptowe   typ 200, 300, 400
Mąki białe, średniego przemiału, tzw. uniwersalne              typ 500, 600, 700 
Mąki białe, grubego przemiału, tzw. chlebowe               typ 1000, 1100, 1300
Mąki ciemne, grubego przemiału, tzw. pełnoziarniste     typ 1500, 2000

*Im grubszy przemiał, tym więcej zachowanych wartości odżywczych, zawartych w łusce ziarna.

 

Producent: Stadtmühle Geisingen, Mühlenweg 11, 78187 Geisingen, Niemcy

Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., Al. Prymasa Tysiąclecia 46 lok.202, 01-242 Warszawa 

© SolEx B2B