Składniki: mąka orkiszowa, całe jaja (29%). Produkt zawiera gluten.
Kraj pochodzenia: Niemcy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g:
Energia - 1569kJ/371kcal
Tłuszcz - 3,7g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,3g
Węglowodany - 68g
-w tym cukier - 1,3g
Błonnik - 2,6g
Białko - 15g
Sól - 0,08g
Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn
Producent: Stadtmühle Geisingen, Mühlenweg 11, 78187 Geisingen, Niemcy
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., Al. Prymasa Tysiąclecia 46 lok.202, 01-242 Warszawa