


Makaron orkiszowy lasagne najczęściej przyrządzany jest z mięsem i serem, my polecamy głównie ze szpinakiem.
Skład: grysik orkiszowy, świeże jaja (zawartość jaj 20%), sól. Produkt zawiera gluten.
Kraj pochodzenia: Niemcy.
| Wartość odżywcza w 100g | |
| Energia | 1592 kJ |
| Tłuszcz | 2,6g |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,86g |
| Węglowodany | 75g |
| - w tym cukier | 0,61g |
| Błonnik | 0g |
| Białko | 13g |
| Sól | <0,1g |
Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn
Producent: Stadtmühle Geisingen, Mühlenweg 11, 78187 Geisingen, Niemcy
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., Al. Prymasa Tysiąclecia 46 lok.202, 01-242 Warszawa